31/12/12

2013 Η Χρονιά Της Πολυαναμενόμενη Αναστροφής.


Για να δούμε πως θα γίνει η αναπτυξιακή αναστροφή.


1.      Ήρθε η πρώτη δόση και αναμένεται μέσα στο 13 και η συνέχεια. Με τα λεφτά αυτά θα πληρωθούν υποχρεώσεις του κράτους σε πολίτες και επιχειρήσεις, έτσι θα τονωθεί η κατανάλωση και οι επενδύσεις άρα άνοδος του ΑΕΠ.
2.      Με τα λεφτά που εισρέουν επίσης θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και από ζόμπι που είναι σήμερα θα ξαναγίνουν τράπεζες, θα αποκατασταθεί έτσι η τραπεζική πίστη και θα αρχίσουν οι χρηματοδοτήσεις στο εμπόριο, την παραγωγή και την κατανάλωση. Κι’ άλλη άνοδος του ΑΕΠ.
3.      Αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας με το τρίτο μνημόνιο που ψηφίσαμε (το είπε και η Μέρκελ) και σύντομα θα έρθουν οι ξένοι να επενδύσουν στις δρομολογημένες αποκρατικοποιήσεις. Τα έσοδα είναι δεδομένα και προδιαγεγραμμένα και η αύξηση του ΑΕΠ από τις ιδιωτικοποιήσεις αδιαμφισβήτητη.
4.      Η μεγάλη μείωση αμοιβών στη μισθωτή εργασία έχει βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά μας. Πολύ σύντομα μεγάλες επενδύσεις θα αλλάξουν το παραγωγικό τοπίο. Ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών αναμένουνε θαύματα. Το Ελληνικό ήδη δρομολογείται, ένα νέο Las Vegas γεννιέται, άρα αύξηση και του τζογοΑΕΠ.
5.      Διευκολύνεται το επιχειρείν με απλοποίηση των διαδικασιών σύσταση επιχείρησης. Οι παραγωγικές επιχειρήσεις θα λειτουργούν με τις υψηλότερες κοινοτικές προδιαγραφές και τα προϊόντα τους θα ανταγωνίζονται ελεύθερα τα κινέζικα. Η επαγγελματική στέγη θα έχει αξία όχι όπως στην Τουρκία που είναι τσάμπα. Όπως και η φορολογία της παραγωγής θα παραμείνει στα ίδια υψηλά επίπεδα κοινή με το εισαγωγικό εμπόριο για να ανταγωνίζονται οι τριτοκοσμικοί ελεύθερα τη παραγωγή μας. Ο ανταγωνισμός πάντα φέρνει ανάπτυξη του ΑΕΠ.
6.      Ανοίγουν τα τελευταία κλειστά επαγγέλματα. Τουλάχιστον δυο μονάδες το ΑΕΠ επάνω από την απελευθέρωση των αδειών Ταξί, των Φορτοεκφορτωτών λιμανιών και κομμωτών.
7.      Θα απεγκλωβιστούν τα κεφάλαια του ΕΣΠΑ ώστε οι πλέον αποδοτικές επενδύσεις (οδοποιία, φωτοβολταϊκά κτλ), των εθνικών μας εργολάβων θα συνεχιστούν απρόσκοπτα. Και άλλη άνοδος του ΑΕΠ.
8.      Με το νέο φορολογικό δημιουργείται κλίμα φορολογικής δικαιοσύνης. Ο κάθε φορολογούμενος αφού θα φορολογείται σύμφωνα με την φοροδοτική του ικανότητα και μέσα στο νέο κλίμα αναμένεται μεγάλη αύξηση των εσόδων του κράτους. Με χρηστή διαχείριση τα έσοδα αυτά φυσικά θα ενισχύσουν το ΑΕΠ.
9.      Με 30% ανεργία το 2013 θα έχουμε πληθώρα πρόθυμων εργατικών χεριών που θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα και θα συμβάλουν στην αύξηση του ΑΕΠ.
10.  Με τέτοιο υπέδαφος και τέτοιες ΑΟΖ σύντομα θα γίνουμε όλοι εμίρηδες. Εκτίναξη του ΑΕΠ!!!

Εύχομαι να είμαστε όλοι γεροί για να χαρούμε (να αντέξουμε) το νέο ΑΕΠ.

2 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Τώρα εμένα όλα αυτά γιατί μου ηχούν σαν παραμύθια κάτι σαν προεκλογικός λόγος?
Αντ'αυτού ένα μαρασμό ολοκληρωτικό προβλέπω της χώρας με ακόμα μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας ακόμα περισσότερους φοροφυγάδες να τους παρακαλάμε να φέρουν τα λεφτά τους στην Χώρα και αυτοί να σφυρίζουν αδιάφορα!

Χαρούμενη,δημιουργική χρονιά
για σένα και την οικογένειά σου εύχομαι γεμάτη υγεία και ευτυχία!

Και κυρίως καλή δύναμη να'χουμε όλοι!

Με φιλιά θαλασσινά!

Dyer είπε...

Σ’ ευχαριστώ για τις ευχές σου zoyzoy μου.
Αυτά που γράφω είναι μερικοί λόγοι που επικαλούνται για την αναστροφή της οικονομίας.
Κατά τη γνώμη μου όμως ή δεν θα προσφέρουν τίποτα ή θα βαθύνουν την ύφεση