24/6/10

ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ

Ενώ στη χώρα έρχεται το πάνω κάτω. Κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών αμφισβητούνται. Επιβάλλονται περικοπές ακόμα και στις συντάξεις πείνας. Όλοι αναλώνονται για να βρουν τον φταίχτη.
Φταίει η Goldman Shacks, φταίνε οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, φταίει η διαφθορά των πολιτικών, φταίει η φοροδιαφυγή, φταίνε, φταίνε, φταίνε…..

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Θα μας πει επιτέλους κάποιος τι πρέπει να κάνουμε για να μη πεινάσουμε;
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης σκοπό έχουν να συγκεντρώσει με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα για να πληρώσει τους πιστωτές μας, χωρίς βέβαια να θίγουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών που λυμαίνονται τη χώρα.
Ας μη γίνουμε και εμείς αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. Στην πράξει να σταματήσουμε αυτή την αιμορραγία. Σκεφτόμαστε το κάθε ευρω που καταναλώνουμε που πάει. Επιλέγουμε να καταναλώνουμε Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες και περιορίζουμε ότι το εισαγόμενο.
Αυτή τη μικρή-μεγάλη επιλογή γιατί δεν την προβάλει κανείς;
Γιατί τα ΜΜΕ με τόσες αναλύσεις ποτέ δεν αφιέρωσαν ούτε ένα λεπτό για μια τέτοια επιλογή; Ενώ  διυλίζουν τον κώνωπα για ανούσια συνήθως θέματα, για τα Ελληνικά προϊόντα ούτε λόγος.
Γιατί οι λαλίστατοι πολιτικοί, όλων των κομμάτων, ενώ έχουν λύσεις για όλα, ο καθένας από την σκοπιά του, ποτέ κανένας δεν ανέφερε αυτή την επιλογή έστω και για να την απορρίψει.
Γιατί οι καθηγητές των οικονομικών πανεπιστήμιων αναλώνονται σε πολύπλοκες αναλύσεις, απρόσιτες για τον απλό άνθρωπο, και δεν προτείνουν το απλούστατο ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Είναι τυχαίο;
Δυστυχώς όχι.
Όλοι σιωπούν σαυτό το θέμα σκόπιμα.
Τα ΜΜΕ από τις πολυεθνικές περιμένουν διαφημίσεις , οι πολιτικοί χορηγίες, και οι καθηγητές είναι συνήθως σύμβουλοι των πολυεθνικών.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑΥΤΟ ΣΙΩΠΟΥΝ.
ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΦΥΓΕ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ


Επόμενη ανάρτηση ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ

2 σχόλια:

Άθεος είπε...

Ήθελα να γράψω ότι είναι όλοι ένοχοι και διαβρωμένοι, γι’ αυτό σιωπούν, αλλά στο τέλος του κειμένου το έγραφες κι εσύ!
Το λέω κι εγώ άλλη μια φορά με την οδηγία προς τους ναυαγισμένους συμπολίτας, όταν πάνε να ψηφίσουν να τους σιωπήσουν με την ψήφο τους κι αυτοί!

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΕΟΣ Η ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΣΩΝΟΣ.