13/3/11

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΑ.

Τα αποτελέσματα της συνοδού κορυφής της Ευρωζώνη στις Βρυξέλλες έδειξαν ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας είναι τουλάχιστον βαθιά θρησκευόμενοι. Αναγνωρίζοντας τις μετάνοιες, νηστείες και προσευχές ενός χρόνου αποφάσισαν να μας δώσουν μερική άφεση αμαρτιών. Τώρα ήρθε η ώρα για το τάμα. Καλή η νηστεία και η προσευχή όμως και το τάμα είναι απαραίτητο. Και τι τάμα, 50 δις για τη χάρη της Αγίας Μέρκελ. Η σύντομη καταδίκη για τα καζάνια της κόλασης, που προέβλεπε το αρχικό μνημόνιο, αναβλήθηκε για μερικά χρόνια. Επιμήκυνση του δανείου και μείωση του επιτοκίου κατά 1 μονάδα υποσχέθηκε η Αγία με την προϋπόθεση φυσικά της συνέχισης της νηστείας και οπωσδήποτε τη προσκόμισης του τάματος. Για τους άπιστους και αιρετικούς όμως Ιρλανδούς τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά. Δεν γονάτισαν μπροστά στην Αγία Μέρκελ και γιαυτό τιμωρήθηκαν, δεν πήραν μείωση επιτοκίου. Ο Θεός της Ελλάδας πάλι μας έσωσε;

Για να σοβαρευτούμε, οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής αποδεικνύουν ότι οι μεγάλοι ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν δρομολογήσει κερδοφόρες επενδυτικές διαδικασίες στον τόπο μας και γιαυτό τους ενδιαφέρει να παραμείνουμε ζωντανοί μέσα στην Ευρωζώνη. Οι υπάρχουσες επενδύσεις, κυρίως των Γερμανών και οι αναφαινόμενες με το άνοιγμα των κρατικών επιχειρήσεων είναι πολύ σημαντικές και σίγουρα κερδοφόρες. Μπορεί να γνωρίζουν ότι η αποπληρωμή του χρέους είναι ανέφικτη, όμως σκέφτηκαν ότι αφού χαμένα για χαμένα είναι μήπως είναι η ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τα τελείως απαραίτητα που έχουν σαν κοινωνία (ηλεκτρισμός, ύδρευση κτλ). Είναι και καλό ηλιόλουστο παραθαλάσσιο οικόπεδο η Ελλάδα, κάτι θα πάρουμε και απ’ εκεί σκέφτηκαν. Αν μάλιστα έχουν και τίποτα πετρέλαια και τα σχετικά τότε θα κάνουμε τζακ ποτ!

Δυστυχώς μπήκαμε σε περίοδο σκληρής αποικοιοποίησης. Όλο το πακέτο «στήριξης» βασίζεται στην εκμετάλλευση από τους ξένους όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών που έχουμε σαν χώρα. Κάτι ανάλογο με το μονοπώλιο που είχαν επιβάλει οι δανειστές μας το 1897 για 90 χρόνια.

Άντε και καλή λευτεριά πατριώτες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκληρή αποικιοποίηση.
Μπλέξαμε φίλε Dyer. Είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα.
Τώρα θέλουμε και πολεμικές εμπλοκές οι υπόδουλοι του ΔΝΤ.
Αρχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ψυχοπαθολογία για να ερμηνεύσουμε ορισμένα γεγονότα.
@αλλενάκι

Dyer είπε...

Αλλενάκι έχουμε την ατυχία να ζήσουμε σημαντικές στιγμές με ασήμαντους ηγέτες.