29/5/12

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ



Η έκθεση της ΕΤΕ αναλύει ένα σενάριο της δραχμής. Αν και η τρομοκρατική διάθεση της έκθεσης είναι εμφανείς (προεκλογική εκστρατεία έχουμε, θα δούμε πολλά τέτοια) εγώ θα προσπαθήσω να την αναγνώσω ψύχραιμα χωρίς συνομοσιολογίες.
Το νόμισμα λοιπόν είναι ένα μέσον συναλλαγής. Αν η πραγματική οικονομία μας ήταν ισχυρή δεν θα υπήρχε πρόβλημα αλλαγής νομίσματος. Τα καταστροφικά σενάρια της έκθεσης οφείλονται στο γεγονός ότι η πραγματική οικονομία στη χώρα μας έχει διαλυθεί. Μόνο η άμεση υποτίμηση κατά 65% του νέου νομίσματος αποδεικνύει ότι η αξία της οικονομίας, αυτά τα δέκα χρόνια του ευρω, έχει χάσει το 65%. Όλα τα χρόνια αυτά όμως δεν είχαμε κρίση και ύφεση, είχαμε «ανάπτυξη» με «ισχυρές αυτοδύναμες» κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι επιλογές αυτών των κυβερνήσεων κατέστρεψαν την πραγματική οικονομία της χώρας, απαξίωσαν την παραγωγή και αποθέωσαν την κατανάλωση εισαγομένων (είτε από ανικανότητα, είτε από ιδιοτέλεια, το έργο αυτών που κυβέρνησαν ήταν ισοπεδωτικό).
Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΤΕ λοιπόν η οικονομία μας είναι μια φούσκα (και με ευρω και με δραχμή), δημιούργημα των πολιτικών που κυβέρνησαν τον τόπο συμπληρώνω εγώ.
Εκλογές έρχονται αποφασίστε.
Ακόμα και αν είστε φιλομνημονικός, σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε.
Θα επιβραβεύσετε αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα σύμφωνα και με την έκθεση της ΕΤΕ; (εξαιρούνται αυτοί που αισθάνονται ακόμα, ότι τα έφαγαν μαζί με τον Πάγκαλο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: