12/5/12

ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗ ΚΑΛΠΗ

Μετά το άνοιγμα της κάλπης και λίγο πριν τη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον πρόεδρο για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα εκφράσω τη γνώμη μου για το αποτέλεσμα.
Α) είναι τελείως ξεκάθαρο ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Αν εξαιρέσουμε ΚΚΕ, ΧΑ και κάποια μικρά κόμματα της άκρα αριστεράς (ούτε 20%) το υπόλοιπο 80% είναι ξεκάθαρα θετικό με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας γεγονός που πρέπει να γίνει σεβαστό από την νέα κυβέρνηση.
Β) η πλειοψηφία του λαού που αγγίζει το 65% αντιτίθεται ξεκάθαρα στην πολιτική της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίοι αποδέχτηκαν το μνημόνιο σαν τον μόνο δρόμο για τη σωτηρία της χώρας. Η λαϊκή ετυμηγορία επιβάλει στη νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική διάσωσης ξεκάθαρα αντιμνημονική.
Γ) τα ποσοστά των κομμάτων είναι τέτοια που δεν είναι δυνατόν να σχηματισθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο σεβασμός στη λαϊκή εντολή επιβάλει την συνεργασία των κομμάτων για να κυβερνηθεί ο τόπος. Είναι όμως έτσι τα αποτελέσματα που για να συμβεί αυτό πρέπει να συνεργασθεί η ΝΔ που είναι φιλομνημονική με το ΣΥΡΙΖΑ που είναι αντιμνημονικός. Το παράδοξο λοιπόν είναι ότι το πρώτο κόμμα πρέπει να απεμπολήσει τις ιδέες του και να δώσει την πρωτοβουλία και την κοινοβουλευτική στήριξη στο δεύτερο, τον κύριο εκφραστή της αντιμνημονικής πολιτικής, για να σχηματίσει κυβέρνηση και να εφαρμόσει την πολιτική του ή όποια άλλη αντιμνημονική πολιτική συνθέσει με αλλά κόμματα διατεθειμένα να συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά επιβάλει ο σεβασμός στο εκλογικό αποτέλεσμα και όποιος δεν συμμορφωθεί και οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές  απαξιώνει τη λαϊκή βούληση και κρίνεται ως αντιδημοκρατικός.
Τα διλήμματα από το ΣΥΡΙΖΑ του τύπου θα μας υπονομεύσουν κτλ πρέπει κατ’ αρχήν να αποδειχθούν για να έχουν βάση και αν συμβούν τότε θα γνωρίζουμε ποιος απαξιώνει το λαό και θα τιμωρηθεί στην κάλπη.
Τέλος η προσφυγή στη κάλπη πέρα από κάποια μικροκομματικά οφέλη πάλι μια παρόμοια συνεργασία θα απαιτεί (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις), άρα κατ΄ αρχήν ανούσια. Οι νέες εκλογές όμως θα επιβαρύνουν την ήδη δεινή θέση μας και δίνεται η εντύπωση ότι κάποιοι προσπαθούν εκβιαστικά να αλλάξουν τον λαό σύμφωνα με τις επιθυμίες τους!
Θέλω να πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια δημοκρατίας είμαστε δημοκράτες τουλάχιστον στα βασικά.

5 σχόλια:

firiki2010 είπε...

Και ποιος οδήγησε την χώρα τελικά σε εκλογές;;;;;

Dyer είπε...

Εξ αιτίας του ΣΥΡΙΖΑ φίλε firiki2010.
Η δημοκρατία άργησε μια μέρα.
Τους μέθυσαν τα ποσοστά και χάσανε την ουσία και το κυριότερο η αποδόμηση του μνημονίου αναβάλλεται και ο καταστροφικός αποπληθωρισμός συνεχίζεται.
Εξ αιτίας των εκλογών προσπάθησα να τοποθετηθώ σαν υπεύθυνος πολίτης. Μετά από αρκετές υποχωρήσεις επέλεξα το ΣΥΡΙΖΑ και για λίγο είπα να ξεχάσω τις απόψεις μου για τον πολιτικό κόσμο γενικά και να μπω στο τριπάκι των εκλογών. Απογοητευτικά ξανά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε το σκηνικό και γι’ αυτό θα φορτωθεί κατηγορίες άδικες. Το ότι δεν έκανε αυτό που θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, δεν σημαίνει ότι οι άλλοι είναι αθώοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ αμάρτησε με μια παράληψη οι άλλοι αμάρταιναν συνεχώς με πράξεις.

ΥΓ Ποτέ δεν ξέρεις με βεβαιότητα τι είναι καλό και τι κακό.

firiki2010 είπε...

Εξ αιτίας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον καταλαβαίνω ως ένα σημείο λόγω των διαμετρικά αντίθετων επί της ουσίας απόψεων του και της ελπίδας του στις νέες εκλογές να έχει ενισχυμένο ρόλο. Πως ακριβώς το σκέφτεται η ΔΗΜΑΡ δεν το καταλαβαίνω. Θα κάνει δηλαδή ό,τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Φιλοσοφημένο το υστερόγραφο σου. Και ποτέ δεν ξέρεις αν έκανες την καλύτερη δυνατή επιλογή. Αυτό απαιτεί όμως διαρκώς η ζωή: απάντηση διλημμάτων

zoyzoy είπε...

Τώρα ο λαός είναι σε πιο δύσκολη θέση πρέπει να δώσει με την ψήφο του ένα ξεκάθαρο μήνυμα και κυρίως μια δυνατή κυβέρνηση που θα τον αντιπροσωπεύει!

Τα παπαγαλάκια όμως άρχισαν να λασπολογούν και να φοβίζουν τους ψηφοφόρους!
Πως θα γίνει να κλείσουν τ'αυτιά τους ως εκείνη την ώρα???

Καλά ξεμπερδέματα να'χουμε!

Dyer είπε...

Πολύ φοβάμαι zoyzoy ότι το μπλέξιμο θα είναι δικό μας και όχι της τρόικας όπως θα ήθελα.
Μακάρι να βγω ψεύτης.