24/1/12

Τώρα τη ζημία ποιος τη πληρώνει;

Στη ΔΕΗ επιστρέφουν από τα μεσάνυχτα σήμερα οι 200.000 περίπου πελάτες των εταιριών Energa και Hellas Power, ύστερα από την απόφαση του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) να καταγγείλει τις συμβάσεις με τις δύο εταιρίες και να τις διαγράψει από το μητρώο προμηθευτών. Διάβασε τη συνέχεια από το tvxs.


Να γιατί κάποια αγαθά πρέπει να είναι υπό κρατικό έλεγχο.
Η ΔΕΗ μπορεί να έχει τις άπειρες παθογένειες, το λογικό είναι να την θεραπεύσεις όχι να την διαλύσεις χάριν των ιδιωτών.
Τώρα τη ζημία ποιος τη πληρώνει; (έχουν εισπράξει και το χαράτσι και την έκαναν!)

6 σχόλια:

xrhxa είπε...

κράτος δικαίου...λέμε τώρα...

οι κολητοί τίνος ήταν αυτοί;

zoyzoy είπε...

Βρήκαν το έδαφος που τους πρόσφερε το κράτος και έδρασαν προς όφελός τους.
Το ίδιο δεν κάνει και το κράτος γιατί να τους κυνηγήσει??

Ε...ρε άμοιρε κοσμάκη τι τραβάς!!

Dyer είπε...

Φίλε Χρηχα δεν ξέρω με ποιους ήταν κολλητοί. Το σενάριο πάντως λέει ότι δεν ήταν τόσο κερδοφόρες όσο υπολόγιζαν και γι αυτό τις έδωσαν σε απατεώνες. Οι ιδιωτικοποιήσεις των βασικών αγαθών σε μια χώρα χωρίς εμπειρίες και νομοθεσία για τέτοιου είδους δραστηριότητες, είναι πολύ επικίνδυνες.
Παλαιότερα είχα μια εμπειρία από το χώρο του Φυσικού Αερίου και πραγματικά η διάθεση κερδοσκοπίας που είχε η ιδιωτική εταιρία διανομής ήταν απίστευτη.

Zoyzoy μου συμβαίνει αυτό έγραψα στο Χρηχα. Δεν ξέρω αν υπήρχε κρατική συγκατάθεση αλλά σίγουρα δεν υπάρχει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο ούτε σοβαρές ιδιωτικές επιχειρήσεις για ένα θέμα τόσο σημαντικό. Για απραχτές πήγαν, τα μάζεψαν και την έκαναν.

firiki2010 είπε...

Βλέπεις (και βλέπω) όμως ότι το θέμα έχει "ουρά" όπως προκύπτει από την προχθεσινή απόφαση του ΣτΕ.
Γενικώς πάντως "ελεύθερη αγορά" δεν σημαίνει "ασύδοτη αγορά". Και τον έλεγχο πρέπει να τον κάνει το κράτος. Ενα κράτος που έχει και σέβεται (αρα ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ) νόμους, συμβάσεις, κανονισμούς διαδικασίες. Πως λέμε ... "όπως γίνεται στην Ελλάδα"... καμμία σχέση!

Άθεος είπε...

Ώστε Νεοδημοκράτης ο τύπος;
Μωρέ πώς αλλάζουν τα πράγματα... αν θέλει κανείς να σκεφτεί σωστά, αν δεν τον περιορίζει ο πόρωση του κόμματος, είδατε πώς μπορεί και σκέφτεται... σαν αριστερός μιλάει ο άνθρωπος!

Dyer είπε...

Φίλε Άθεε είσαι ένα άρθρο πίσω.
Ο ορθολογισμός δεν έχει χρώματα ή έστω αν έχει είναι δυσδιάκριτα.